kashba

Inhoud Traveloque Zuid India

Home


KASHBA Asiatica


Ais Loupatty & Ton Lankreijer


Staalstraat 6

1011 JL AmsterdamOpen 12:00 – 17:00

Zondag / Sunday 14:00 - 17:00
Contact:


31-20- 6 23 55 64

lankreijer@me.com

kashba@planet.nl


Twee werelden spiegelen zich op een vliegveld: een Nepalese contract-arbeider en een Hollandse toerist verdrijven samen de verveling tijdens een standaard vertraging van Air India.


Pondicherry Mirra, Aurobindo, de heliostat, de banyan boom. 

Over de romance tussen een Indiase charmeur en een verlaten, rijke vrouw uit Parijs – beiden met 'n dubieuze reputatie – en hun spirituele nalatenschap.Gopurams  Vanaf vrijwel elke tempel in dorp of stad doen ze mee. Van boven de ingang van een boeren-huis of een oud paleis kijken ze naar het dagelijkse leven. Vrolijke beelden – maar de Indiase jetset schaamt zich en wil ze het weg hebben. 


De vuile was van de VOC  Heeft Holland dan toch nog nalatenschap in India? De wasserij uit de zeventiende eeuw bestaat nog steeds – dankzij markante werknemers.Pallave dynastie  Foto’s van werkelijk onbegrijpelijke, neolitische bouwwerken uit de vierde tot negende eeuw in Zuid-India.


De theetuinen van Munnar en de grandioze bomen van Kochi. 

Foto’s van een prachtige streek waar ik elk jaar wel zou willen overwinteren.All photographs and texts ©Kashba  Ais Loupatty & Ton Lankreijer.Webdesign:William Loupatty