Inhoud Traveloque Zuid India

Transit: Twee werelden spiegelen zich op een vliegveld: een Nepalese contract-arbeider en een Hollandse toerist verdrijven samen de verveling tijdens een  vertraging van Air India.

Pondicherry Mirra, Aurodindo, de heliostat, de banyan. Over de romance tussen een knappe, Indiase charmeur en een verlaten, rijke vrouw uit Parijs – beiden met een even dubieuze reputatie – en hun nalatenschap.

Gopurams Goddelijk gekleurde godsbeelden. Vanaf vrijwel elke tempel in dorp of stad doen ze mee. Van boven de ingang van een boerenhuis of een oud paleis kijken ze naar het dagelijkse leven. Vrolijke, veelzeggende beelden – maar de Indiase jetset schaamt zich ervoor en wil ze het liefst weg hebben. 

De vuile was van de VOC  Heeft Holland dan toch nog nalatenschap in India? De wasserij uit de zeventiende eeuw bestaat nog steeds – dankzij markante werknemers.

Pallave dynastie  Foto’s van werkelijk onbegrijpelijke, neolitische bouwwerken uit de vierde tot negende eeuw in Zuid-India.

De theetuinen van Munnar & de bomen van Kochi. Foto’s van een prachtige streek waar ik elk jaar wel zou willen overwinteren.

Tot slot  Over oude vertrouwde vooringenomenheid. Waarom is Zuid-India zo volstrekt anders dan het middengedeelte.


tAll photographs and texts © Kashba, Ais Loupatty & Ton Lankreijer. Webdesign: William Loupatty.